Hello Hanna

Ellenállhatatlan juharszirupos-fahéjas keksz karácsonyra

Hello Mindenki!

Ha idén karácsonykor valami teljesen új különlegességet szeretnél kipróbálni, akkor szerencséd van, íme a számodra tökéletes recept! A kekszek elkészítése nagyon egyszerű, a végeredmény pedig magáért beszél. Vágjunk is bele!

Hozzávalók (kb. 25 kekszhez):

  • 115 gramm vaj vagy margarin
  • 200 gramm kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 nagy tojás
  • 190 gramm juharszirup
  • 250 gramm liszt
  • fél teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • egy csipet só
  • +ha valaki még különlegesebbé szeretné tenni, az adhat a tésztához mogyorót, csokit stb.

Elkészítés:

  1. Olvasszuk fel a vajat és a cukrot mikrohullámú sütőben, majd elektromos habverővel közepes fokozaton 3 percig keverjük!
  2. Adagoljuk hozzá a vanília aromát és a tojást, majd ha habverővel alaposan összekevertük, adjuk hozzá a juharszirupot is!
  3. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót!
  4. Folyamatos kevergetés mellett lassan adagoljuk a már korábban elkészült masszához, majd ha úgy döntöttünk, rakunk bele mogyorót vagy csokit, keverjük a felvert tésztához!
  5. Fedjük le az edényt, és 30 percig pihentessük hűtőben a tésztát!
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral!
  7. Egy evőkanál segítségével formázzunk korongokat a tésztából a tepsire! (Vigyázzunk, hogy hagyjunk elegendő helyet a kekszek közt, mivel sütés közben nagyjából kétszeresükre fognak duzzadni!)
  8. A kekszeket az előmelegített sütőben hagyjuk 10 percet sülni!
  9. A sütőből kivéve a kekszeket hagyjuk 2-3 percig a tepsiben, majd rácson hagyjuk kihűlni teljesen!

Remélem, kedvet kaptatok a sütögetéshez! Jó étvágyat Nektek! 😉

-Hanna<3

(saját képek)

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!