Hello Mindenki!
Ha idén karácsonykor valami teljesen új különlegességet szeretnél kipróbálni, akkor szerencséd van, íme a számodra tökéletes recept! A kekszek elkészítése nagyon egyszerű, a végeredmény pedig magáért beszél. Vágjunk is bele!
Hozzávalók (kb. 25 kekszhez):
- 115 gramm vaj vagy margarin
- 200 gramm kristálycukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 nagy tojás
- 190 gramm juharszirup
- 250 gramm liszt
- fél teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- egy csipet só
- +ha valaki még különlegesebbé szeretné tenni, az adhat a tésztához mogyorót, csokit stb.
Elkészítés:
- Olvasszuk fel a vajat és a cukrot mikrohullámú sütőben, majd elektromos habverővel közepes fokozaton 3 percig keverjük!
- Adagoljuk hozzá a vanília aromát és a tojást, majd ha habverővel alaposan összekevertük, adjuk hozzá a juharszirupot is!
- Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót!
- Folyamatos kevergetés mellett lassan adagoljuk a már korábban elkészült masszához, majd ha úgy döntöttünk, rakunk bele mogyorót vagy csokit, keverjük a felvert tésztához!
- Fedjük le az edényt, és 30 percig pihentessük hűtőben a tésztát!
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral!
- Egy evőkanál segítségével formázzunk korongokat a tésztából a tepsire! (Vigyázzunk, hogy hagyjunk elegendő helyet a kekszek közt, mivel sütés közben nagyjából kétszeresükre fognak duzzadni!)
- A kekszeket az előmelegített sütőben hagyjuk 10 percet sülni!
- A sütőből kivéve a kekszeket hagyjuk 2-3 percig a tepsiben, majd rácson hagyjuk kihűlni teljesen!
Remélem, kedvet kaptatok a sütögetéshez! Jó étvágyat Nektek! 😉
-Hanna<3
(saját képek)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: